Publisert 25. mai 2020 17:11

Blog about the article:

In the spring of 2015, after having submitted my phd thesis, I attended an applied microeconometics course at the University of Oslo given by Monique de Haan, Tarjei Havnes and Edwin Leuven. I have previously blogged about a paper using the synthetic control method that grew directly out of that course. Now a second paper originating in a presentation in that course has been published: “Distributional effects of welfare reform for young adults: An unconditional quantile regression approach,” Labour Economics, Volume 65, August 2020. The article is open access.

-> The whole blog

Publisert 14. mai 2020 16:36

PLATON er Norges største samfunnsfaglige klimaforskningsprosjekt og skal hjelpe politikere og næringsliv i arbeidet med å gjøre Norge til et lavutsslippsamfunn. ​

Prosjektet er et sammarbeid med seks forskningsinstitusjoner og tredve brukerpartnere.

-> PLATONs webside

Publisert 11. okt. 2019 11:55

Aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere under 30 år bidrar til bedre oppfølging, men langt fra for alle, viser en ny rapport. Konstruktiv og tilpasset aktivitet er fortsatt en utfordring.I en kronikk på KommunalRapport skriver Øystein Hernæs om funnene i raporten "Aktivitetsplikt for unge mottakere av sosialhjelp: Delrapport 1"

-> Rapport hos Institutt for samfunnsforskning

-> Kronikk i KommunalRapport 11.10. 2019

Publisert 19. sep. 2019 11:46
I et vedlegg til Domstolkommisjonens første delrapport har Frischforskerne Finn Førsund og Sverre Kittelsen funnet signifikant produktivitetsfremgang for tingrettene i perioden 2009 til 2018. Metoden vurderer antall saker pr ansatt og tar hensyn til sakstyngden, men kan ikke fastslå om forskjeller skyldes kvalitet. De minste tingrettene har uutnyttede stordriftsfordeler og lavere produktivitetsvekst enn de større tingrettene, selv om også enkelte av de små tingrettene er effektive gitt deres størrelse.

Frisch Rapport 1/2019

Publisert 7. aug. 2019 12:02

I tiden etter 22. juli 2011 falt sykefraværet i forhold til resten av landet i kommunene som ble hardest rammet av angrepene. Spesielt sterkt var fallet hos «generasjon Utøya».

I en kronikk på KommunalRapport skriver Øystein Hernæs om funnene i raporten "Going Through Hell - Increased Work Effort in the Aftermath of Terrorism in Norway"

-> Internasjonal artikkel i Scandinavian Journal of Economics

->Kronikk i KommunalRapport 07.08.2019

Publisert 17. jan. 2019 11:59

Nyeste versjon: Immigration and Social Mobility

Rapport: IZA DP No. 11904 Immigration and Social Mobility

Immigrasjon og sosial mobilitet: Kronikk: Innvandringens bakside

Utviklingen går feil vei for dem som er oppvokst i de fattigste hjemmene – mye fordi de ikke er i arbeid. Forklaringen er hovedsakelig innvandringen.

I en kronikk i DN omtaler Simen Markussen funnene i rapporten "Immigrasjon og sosial mobilitet".

Dagens Næringsliv 17.01.19

Se også debatt på Tidskrift for samfunnsforskning, under SYMPOSIUM: INNVANDRING OG SOSIAL MOBILITET